A hatékony munkavégzés a tanulásnál kezdődik

 

 

Tanulj meg tanulni, hogy könnyebb és élvezetesebb legyen a munka, és még a kikapcsolódásra is jusson időd

Ez a 8 hetes intenzív, csoportos tanfolyam Neked való, ha:

 • túlterhelt vagy a munkában, feledékeny vagy, sosem jutsz a feladataid végére;
 • úgy érzed, a napod irányít téged és nem te a napodat;
 • szeretnél egy új készséget vagy tudást elsajátítani – legyen szó egy tanfolyamról, egyetemről vagy munkahelyi képzésről – de úgy érzed, nincs rá időd.

 

Kezdés: Május 23, 19:00 (CET)

Helyszín: Zoom

 

[RÉSZLETEKÉRT ÉS REGISZTRÁCIÓHOZ KATT IDE]

 

“A rendszeres foglalkozásokat követően feltűnt, hogy a hétköznapi életben is javult a figyelmem és memóriám. Bővült és javult a rendelkezésemre álló memorizálási technikák száma, s ez könnyítette meg, hogy egy adott adatot (pl. dátumot) vagy nevet amikor meghallottam/olvastam, gyorsabban találtam megfelelő módszert a megjegyzéséhez.

A rendszeres telekonferenciák nagyon hasznosak voltak, mert ráláttam mások nehézségeire és haladási sebességére ez pedig hajtott engem. Nagyon hasznos volt, amikor konkrét példákra együtt generáltunk markert.”

 

György (Projekt menedzser)

Most talán felhúzott szemöldökkel nézed a képernyőt és vakarod a fejed:

 

“Mi köze a tanulásnak a hatékony munkavégzéshez?”

 

Talán Te is, mint sokan mások, hálát adtál az égnek, hogy soha többé nem kell éjszakába nyúlóan a tankönyvek fölött görnyedned, amikor befejezted az iskolát. Majd kikerültél a munkaerőpiacra, és azon kaptad magad, hogy éjszakába nyúlóan dolgozol, anélkül, hogy haladnál.

Könnyen gondolhatjuk azt, hogy az iskolapadon túl nincs szükségünk a tanulásra. Ám ez nem is lehetne távolabb az igazságtól.

Hiszen gondolj csak bele:

A világ soha nem látott tempóban változik körülöttünk. Egyre több információt kell befogadnunk. Egyre több új technológiai fejlődéssel kell lépést tartanunk. És egyre több munkahelyi elvárásnak kell megfelelnünk. Mindezt úgy, hogy egy nap továbbra is csak 24 órából áll.

Ezzel nem könnyű lépést tartani.

 

Ha nyögvenyelősen megy a munkavégzés… 

Ha napestig dolgozol vagy órákat ülsz a tanulnivaló felett…

Ha úgy érzed, ne adj’ Isten még mondták is neked gyerekkorodban, hogy nem fog jól az agyad…

Ha nehezen fogadod be az új információt… 

Ha el sem tudod képzelni, hogy munka mellett elvégezz egy tanfolyamot vagy megszerezz egy diplomát…

 

A probléma nem a képességeiddel van. Hanem azzal, hogy senki nem tanította meg neked, hogyan tanulj hatékonyan. 

 

Az iskolában már egészen kisgyerek korunktól töltik a fejünkbe a sokszor felesleges információkat.

Elvárják tőlünk, hogy nyakatekert egyenleteket oldjunk meg. Olyan könyveket olvastatnak el velünk, melyeknek a tanulságát nemhogy gyerekként, de sokszor még érett felnőttként is nehéz megérteni. Többszáz évszámot kell tudnunk akkor is, ha az álmunkból ébresztenek fel minket.

 

A rengeteg információ közül csupán egyetlen dolgot felejtenek el:

Hogy megtanítsák, hogyan kell tanulni.

Hogy hogyan tudjuk a befogadott információt könnyebben és gyorsabban értelmezni, és hogyan emlékezzünk rá a “vizsgán túl” is. 

 

Olyan ez, mintha bedobnának a mélyvízbe anélkül, hogy megtanítanának úszni.

 

Vagy megtanulod magadtól, vagy végig levegőért kapkodva kalimpálsz, hogy a felszínen maradj. Aztán, amikor nagynehezen kikecmeregsz a vízből, levonod a tanulságot:

“Nem nekem való ez az úszás dolog.”

Majd elsétálsz, és többé vissza se nézel.

Pedig a legtöbb ember képes arra, hogy megtanuljon úszni. De ha senki nem veszi a fáradságot, hogy megtanítsa őket, talán egy életre elkönyvelik magukban, hogy tehetségtelenek, és soha többet nem próbálkoznak.

 

Ugyanez a helyzet a tanulással:

 

A legtöbb embernek megvan minden képessége ahhoz, hogy bármit megtanuljon. Csak senki nem tanította meg nekik, hogyan.

 

Pedig a tanulásnak nem kell nyűgnek lennie. Lehet élvezetes is. Hiszen mi lehet jobb érzés annál, mint amikor felfedezed az elméd rejtett képességeit, és korlátaidat levetkőzve olyan dolgokat tanulsz meg és érsz el, amikről korábban álmodni sem mertél?

 

Ehhez nem kell sem tehetség, sem szuperképességek, csak a megfelelő tanulási technikák elsajátítása.

Ebben segítek Neked május 23-án újra induló, 8 hetes csoportos tanfolyamomon, amit évente csak pár alkalommal tartok. 

A csoport maximum 15 fős lesz, hogy mindenkire a kellő figyelmet tudjam fordítani, és amint betelnek a helyek, a regisztrációt lezárom. A következő tanfolyam valószínűleg csak ősszel indul, így ha nem szeretnél lemaradni, regisztrálj, amíg még vannak szabad helyek.

 

[REGISZTRÁLOK]

 

“Szuper volt megtanulni, hogyan lehet dolgokat tartósan megjegyezni, hogyan működik az agyunk (sok vizuális markerre most is tisztán emlékszem a gyakorlatokból, pedig már 1 hónap is eltelt), hogyan lehet a napjainkat hatékonyabban szervezni és végső soron mit kell elsajátítani ahhoz, hogy az ember gyorsabban olvasson, mint azt korábban valaha is gondolta volna. Tök jó volt, hogy többen is részt vettünk ebben, ez a mini osztály feeling megteremtette a laza légkört és a videós konzultációkon rájöttem, hogy mennyire másképpen tudunk gondolkodni; ez nagyon érdekes tapasztalás volt. Végezetül, ami a legfontosabb, óriási segítség volt, hogy nem voltunk magunkra hagyva a tanulásban, a feladatok és a menetrend előre meg voltak tervezve és a heti konzultációkon tudtunk kérdezni és megbeszélni a nehézségeinket. Számomra ez volt a kurzus egyik legnagyobb hozzáadott értéke.”

 

István (Programozó)

 

Mit kínál a tanfolyam?

 

 • Csoportos foglalkozás a csoport igényeire szabva. 

Bár a tanfolyam központi eleme a tanulási technikák elsajátítása, minden csoport más és más. A foglalkozásokat mindig az adott csoport igényei szerint alakítom. 

A tanulási technikákon túl gyakran olyan témák is előkerülnek, mint az idő/energia/figyelem menedzsment, a szokások megváltoztatása, a környezet átalakítása, a hatékonyság fokozása, “biohacking”, és egyebek.

 • Zoom megbeszélések hetente kétszer (2×40 perc)

Ezek a megbeszélések biztosítják, hogy ne csupán megismerkedj a különböző technikákkal, de gyakorold is őket.

1x “Tanóra”: ez egy interaktív foglalkozás meghatározott napirenddel, ahol egy-egy, a tanulással szorosan összekapcsolódó témát vagy egy tanulási technikát beszélünk meg. 

1x “Fogadóóra”: nincs napirend. A hét során felmerült kérdéseket beszéljük meg, feladatokat oldunk meg együtt, segítséget nyújtunk a technikák valós életre történő alkalmazásához. 

 • Elektronikus felület, ahol a feladatok leírása és napi bontásban az elvégzendő feladatok listája található (Trello).

Itt lehet a fejlődést nyomon követni és kérdezni, amire 24 órán belül igyekszem válaszolni. 

Minden naphoz (5 nap hetente) tartozik egy Trello kártya, vagyis minden nap tudni fogod, hogy mit kell gyakorolnod. A feladatokhoz ellenőrzőlista tartozik, így ha teljesítesz egy feladatot és ezt dokumentálod az ellenőrzőlistán, könnyen ellenőrizheted az elvégzett munkát és fejlődést.

 

 • Hozzáférés olyan útmutatókhoz és forrásokhoz, amik máshol nem elérhetőek

A Trello táblán hozzáférést kapsz minden olyan forráshoz, amely ahhoz szükséges, hogy a kitűzött határidőn belül elérd a céljaidat.

Szükség esetén személyre szabott anyagokat teszek fel, vagy hozok létre az egyedi igényeknek megfelelően.

 

“Az órák nagyon jó hangulatban teltek, mindenki bátran kérdezhetett. Megosztottuk egymással a tapasztalatokat, hogy az egyes gyakorlatokban kinek milyen nehézsége akadt és segítettünk egymásnak, ha valaki elakadt.

Sokkal tudatosabban kezdek el tanulni bármit, koncentráltabban olvasok.”

Gergő (Szoftverfejlesztő)

 

A tanfolyam javasolt ütemterve:

(Ahogy fent említettem, ez rugalmas és alakítható a csoport igényei szerint.)

 

Tervezett fejlődés az 1. hónapban:

 • A kíváncsiság, a kreativitás és a memória közötti meglepő összefüggés megértése, valamint ezek fejlesztése és megfelelő használata. 
 • Hogyan tervezd meg a napjaidat úgy, hogy Te irányítsd a napirended és ne az irányítson téged.
 • Hogyan figyeld meg és szabályozd a figyelmed és energiaszinted (a titok a környezetedben rejlik).
 • A tanulás alapjai és haladó tanulási technikák: amint ezeket megérted és elsajátítod, képes leszel egy 50 jegyű számot megjegyezni, és hosszú ideig – ha nem is örökre – emlékezni rá.
 • Memóriafejlesztő gyakorlatok, melyek segítenek a 10-20%-os munkamemória javulás elérésében.

 

Tervezett fejlődés a 2. hónapban:

 • A memóriatechnikák emelt szintű elsajátítása – további 5-10%-os munkamemória javulás.
 • Képes leszel alkalmazni és kombinálni a különböző technikákat, hogy gyorsan és hatékonyan megtanulj bármit.
 • Középszintű jártasság haladó jegyzetelési és tanulási rendszerekben. Ezek különösen hasznosak lehetnek, amikor megbeszélést vezetsz, vagy előadásra készülsz.  
 • A készségek, különösen a gyorsolvasás továbbfejlesztése. Ezzel mindenki más tempóban halad, de nem ritka, hogy tanítványaim megsokszorozzák olvasási sebességüket néhány hónap leforgása alatt.

 

 

“Nem gondoltam, hogy szükségem lenne a tanfolyamra, hisz a gyorsolvasást és több felhasznált technikát már régebb óta ismertem. Kellemes meglepetésként ért, hogy fejlődtem, megismertem jelenlegi korlátjaimat, és nagyon sok pozitív töltődést kaptam, amik jelentős része beépült a mindennapjaimba. Hatékonyabbá vált az ismeretek befogadása, jót tett az önbizalmamnak is a tanfolyam során szerzett sok apró kis siker élmény. 

 

Jelentős időmegtakarítás a napi teendők során, hozzáállás és szemléletmód változás, ami a napi rutint jelentősen megkönnyítette.”

Mihály (Informatikus mérnök)

 

Befektetés:

Idő: 30-60 perc naponta, a hét 5 napján + 2 x 40 perc zoom megbeszélés (Tanóra és Fogadóóra)

Pénzügyi: résztvevőnként 10.000 Ft/hét, azaz 80.000 Ft a 8 hetes tanfolyam 

 

[REGISZTRÁLOK A TANFOLYAMRA]

 

A tanfolyam május 23-án, 19:00 órakor indul az első Zoom hívással, 8 héten keresztül tart, és a következőket tartalmazza:

 • Kis létszámú csoportos foglalkozások heti két Zoom találkozó keretein belül.
 • Különféle tanulási technikák elsajátítása a gyakorlatban, melyek elősegítik a memóriajavulást, a gyorsabb és érthetőbb olvasást, valamint a koncentrációs képességet.
 • A foglalkozásokat a csoport igényei szerint alakítom. A tanulási technikák mellett gyakran olyan témákat is megvitatunk, mint az idő/energia/figyelem menedzsment, a szokások megváltoztatása, a környezet átalakítása, a hatékonyság fokozása, “biohacking”, és egyebek.
 • Mindezeket a heti két Zoom találkozó keretei között bonyolítjuk le, valamint hozzáférést kapsz egy online felülethez is (Trello), ahol a feladatokat nyomon tudod követni. Itt kérdezhetsz tőlem bármit, amire 24 órán belül igyekszem válaszolni.
 • Hozzáférés olyan útmutatókhoz és forrásokhoz, amik máshol nem elérhetőek.

 

 

Ha készen állsz, jelentkezz, mielőtt betelnek a helyek. 

[REGISZTRÁLOK]

Ne feledd, minden képességed megvan ahhoz, hogy bármit megtanulj. Hadd segítsek, hogy a maximumot hozd ki magadból, visszanyerd az önbizalmad és több időd jusson a pihenésre, családra.

FONTOS:

Amint regisztráltál, a következőkre számíthatsz:

 1. Küldök egy emailt további részletekkel és a fizetéssel kapcsolatos információkkal
 2. A kurzus kezdete előtt 1 héttel hozzáférést kapsz a Trello táblához
 3. Elküldöm a zoom megbeszélések naptármeghívóit

 

Ha ezeket nem látod, illetve ha bármi kérdésed van a tanfolyammal kapcsolatban, kérlek írj egy emailt a szabo.andrea.csilla@gmail.com címre, és 24 órán belül válaszolok.

Várlak szeretettel május 23-án!

YOU ARE ONE SKILL AWAY FROM ACHIEVING ANYTHING YOU WANT IN LIFE.